0-24 ügyelet, ünnepnapokon is

Duguláselhárítás Szolnok

(ipari és lakossági)

Duguláselhárítás Szolnok

Előzetes árajánlathoz szükségünk van néhány információra, melyek már a duguláselhárítás előtt segítségünkre lesznek. Ezekből az információkból már többnyire meg tudjuk mondani, mekkora a baj, milyen duguláselhárítási módszerek jöhetnek szóba és körülbelül mekkora kiadásra kell számolni.

Gondold át az alábbi kérdéseket

 • uMilyen ingatlanban észlelhető a dugulás? (Családi ház, társasház, panel lakás, csarnok, vendéglátóhely, rendelő stb.)
 • uHol észlelhető a dugulás? Az épületen belül vagy a kültéren?
 • uMi dugult el pontosan? (Padlóösszefolyó, kád, wc stb.)
 • uTörtént-e bármi, ami a dugulást okozta?
 • uPróbáltad-e házilag orvosolni a problémát? Ha igen, akkor mivel? (Lefolyótisztító, csőgörény, pumpa stb.)

Természetesen a probléma nagyságát csupán előzetes információkból nem tudjuk biztosan kideríteni, így személyes találkozásunk alkalmával mindent alaposan átbeszélünk, megvizsgálunk majd.

Duguláselhárítás Szolnok menete

Felmerülhet a kérdés, vajon bontani kell-e?

Az esetek 95%-ban nem szükséges a bontás, hiszen egy jó duguláselhárító szakember a legmodernebb gépekkel rendelkezik. A lefolyók általában már akkor is jelzik a problémát, amikor az még könnyedén orvosolható. Amennyiben szükséges, bevetjük száloptikás kameránkat, hogy bontás nélkül megleljük a dugulás pontos helyét.

Ám előfordulhatnak olyan esetek, ahol sajnos bontani is kell. Ez azokban az esetekben történik meg, amikor az első jelekre nem reagálunk időben (pl. szagok, nehezen lefolyó víz) illetve ahol kivitelezési hibák (pl. nem megfelelő cső beépítése, hibás lejtés) és elöregedési hibák (pl. korrózió, vízkövesedés, anyagfáradás) észlelhetők.

A DrainMasters a legmodernebb duguláselhárító gépekkel rendelkezik, így mindenféle dugulásra megoldást találunk! Nem szeretünk falat bontani, így biztos lehetsz abban, hogy csak akkor bontjuk meg a falat, burkolatot, ha tényleg nincs más lehetőségünk.

A munkát minden esetben a lehető legnagyobb gondossággal végezzük, magunk után koszt, mocskot sosem hagyunk. Duguláselhárítás Szolnok szolgáltatás, ünnepnapokon is!

Eszközeink

Miért történik a dugulás?

Gyakorlatilag az összes házban időnként előfordulhat a lefolyók dugulása, néha minden igyekezetünk ellenére is. Sokunk számára emellett ismerős lehet a szennyvíz visszafolyása, a csatornabűz visszaszivárgása.

A csatorna dugulása a hálózat használatának egyik velejárója. Rendszeres odafigyelés, tisztítás nélkül hirtelen megtörténhet a baj és a padlóösszefolyón felbugyog a szennyvíz. Valódi rémálom. Mindez nem csak kellemetlen, de közegészségügyi veszélyekkel is számolni kell, hiszen a szennyvíz – nevéből adódóan is -, mindenféle kemikáliák, szerves anyagok elegye, tehát melegágya a különféle baktériumoknak és egyéb organizmusoknak is. Emellett számolnunk kell azzal is, hogy a kifolyó szennyvíz tönkreteszi bútorainkat, egyéb holmijainkat és esetleg az alsó szomszéd lakását is elöntheti.

A csatorna dugulását számos tényező okozhatja

 • uA rendszeres karbantartás és tisztítás hiánya elég gyakori oka a dugulásoknak. Átlagos használat mellett is szükséges időnként időt szentelni a lefolyók tisztítására.
 • uA dugulásokat okozhatja az, ha idegen tárgy kerül a rendszerbe. Tilos lehúzni a wc-n a nedves törlőkendőket, egészségügyi betétet, tampont, ételmaradékot, használt olajat stb. Ez egy gyakori jelenség és valóban kellemetlen meglepetéssel jár.
 • uZsírlerakódás következtében gyakori a konyhai vezetékek illetve a fürdőszobai vezetékek dugulása. A bekerülő ételmaradék, nem megfelelően oldódó mosogatógép tabletta illetve a különféle szappanok mind-mind hozzájárulnak a duguláshoz.
 • uAz elöregedett csatornahálózat illetve a kivitelezési hibák, hiányosságok is okozhatnak dugulást. Ebben az esetben számolni kell azzal, hogy a duguláselhárítás folyamata valószínűleg bontással jár majd.
 • uFelújítások esetén megtörténhet, hogy az építőanyaggal szennyezett víz a wc-be kerül (pl.habarcs, festék, gipsz stb.). Javaslom, mindenki figyelje az építkezési folyamatokat az otthonában, ne engedje, hogy hasonló megtörténhessen.
 • uA kültéri dugulás oka legtöbbször környezeti behatás - pl. fa gyökérzet, eltömődött ereszcsatorna - vagy a kiürítetlen emésztő. Emellett a beltéri vezetékrendszerből kijutó egyéb anyagok - amelyek szerencsésen a külvilág felé vették útjukat -, megállhatnak a kültéri rendszerben, így kialakítva a kinti dugulást.
Duguláselhárítás Szolnok

Mit tehetünk, hogy tiszta maradjon a lefolyó? Mikor hívjunk duguláselhárító szakembert?

A csatornahálózat tisztántartása rendszeres odafigyelést igényel, ezért javaslom, hogy havonta egyszer szánj egy kis időt arra, hogy kitakarítsd a lefolyókat. Negyedévente célszerű szétszedni és átmosni a szifont is. Tisztítsd a lefolyókat rendszeresen, használj természetes tisztítószereket! Amennyiben prfi segítségre van szükséged, keress minket bizalommal, hiszen duguláselhárítás Szolnok megye: Drain Masters Kft!

Duguláselhárítás természetesen

A lefolyók tisztításához, kisebb dugulások megszüntetésére használj ecetet, szódabikarbónát és forró vizet, így környezetkímélő módon tisztán tartható a lefolyó. Az ecet kiválóan eltünteti a kellemetlen szagokat is. A lefolyóba elsőként kerüljön fél pohár szódabikarbóna, majd egy pohár ecet. Amikor a habzás alábbhagy, forró vízzel alaposan át kell öblíteni a lefolyót. Öt-tíz perc elteltével engedj rá bőségesen hideg vizet. A folyamat többször megismételhető. Az ecet-szódabikarbóna kombináció felturbózható egyszerű konyhasó hozzáadásával is.

Használhatsz trisót vagy bóraxot is a lefolyók tisztításához, hiszen mindkettő hatékony és környezetkímélő szer. Tégy fél pohár bóraxot/trisót a lefolyóba, majd önts rá két pohár még forrásban lévő vizet. Hagyd hatni az elegyet 15-20 percig, majd öblítsd le ismét forró vízzel.

Duguláselhárítás bolti adalékokkal

A boltok polcain elérhető különféle lefolyótisztító adalék, amelyekkel próbálkozhatsz. Ezekkel az a probléma, hogy sokszor nem segítenek, inkább csak fokozzák a dugulást. Figyelj arra, hogy nem minden készítmény alkalmas az összes típusú dugulás elhárítására. (Ami jó a fürdőszobába, nem biztos, hogy megfelelő lesz a konyhába!)

Fontos, hogy ne keverd a különféle márkákat, egy időben csak egyfajta lefolyótisztítóval próbálkozz, hiszen a különféle kemikáliák keveredésével akár mérgező gázok is felszabadulhatnak, amelyek fejfájást, szédülést okozhatnak. Ha bizonytalan vagy, vedd igénybe duguláselhárítás Szolnok szolgáltatunkat most!

A lefolyótisztító granulátumok hatékonyak, mégsem ajánlom őket szívesen, hiszen használatuk alapos körültekintést igényel. A készítmény vízzel vegyülve fejti ki hatását, a por állagú szer pezsgése során távolítja el a szennyeződéseket. A folyamat során hő keletkezik, és sokszor szúrós szagú vagy éppen szagtalan gázok képződhetnek, melyek károsak az egészségünkre. A bőrre kerülve a kéz bőrét kimarhatja, így gumikesztyű használata indokolt, emellett a folyamat után alaposan ki kell szellőztetni a helyiséget.

Duguláselhárítás Szolnokon (videó)

Duguláselhárítás házilag

 • Szedd szét és mosd át a szifont. Figyelj arra, hogy a szifon szétszedése előtt készíts elő egy vödröt, hiszen várható, hogy nagyobb mennyiségű víz távozik majd.
 • Hajmosás után tisztítsd ki a hajat a lefolyóból. Nagyon fontos, hiszen a haj kiválóan összetapad a tisztálkodó szerekkel, így gyorsan képez dugulást.
 • Nedves törlőkendőt, egészségügyi betétet illetve tampont soha ne húzz le a wc-n. Ne húzz le ételmaradékot, szennyezett vizet, használt olajat se. Használj kevesebb wc papírt.
 • Mosogass forró vízzel. A forró víz elősegíti a zsiradék felbontását és hatékonyabbá teszi a mosogatószert is. Mosogatáskor figyelj arra, hogy ételmaradék, olaj ne kerüljön a lefolyóba. Az ételmaradékot húzd le papírtörlővel, majd dobd a kukába, az olajat gyűjtsd szelektíven (a legtöbb városban már kihelyezték az olajgyűjtő szigeteket, illetve a benzinkúton is leadható az összegyűjtött olaj)! Kíméld lefolyóid és a környezetet!
 • Mosogatógéphez lehetőleg használj folyékony gépi mosogatószert. A mosogatógépek kevés vízzel dolgoznak, így a tabletták olykor nehezen oldódnak fel. Ez csökkenti a mosogatógép élettartamát és duguláshoz vezethet.
 • Ha idegen anyag került a wc-be, használj wc pumpát. A wc pumpa segítségével létrehozható egy vákuum, így megmozdítható az idegen tárgy a lefolyóban, amely ezáltal - remélhetőleg - folytatja útját.
 • Próbáld ki a csőgörényt. Helyezd a csőgörény spirális végét a lefolyóba, told lassan előre, mindeközben próbáld meg forgatni, remélve, hogy a spirálon fennakad a dugulást okozó szennyeződés.

Amennyiben a fent említett praktikák nem használnak, ne próbálkozz tovább házi praktikákkal. Hívj segítséget! Duguláselhárítás Szolnok szolgáltatásunk 0-24 igénybe veheted, ünnepnapokon is!

A duguláselhárító szakemberek rendelkeznek olyan speciális gépi eszközökkel, amelyek hatékonyan eltávolítják a makacs dugulást. Ne várd meg, míg hogy a dugulás szennyvíz visszafolyáshoz, bűzös szagokhoz és további kellemetlenségekhez vezessen!

 

Duguláselhárítás Szolnok megye – 0-24 ügyelet, azonnal indulunk ünnepnapokon is!
0-24 ügyelet, ünnepnapokon is

Duguláselhárítás Szolnok

Drain Masters szolgáltatások

Duguláselhárítás (ipari és lakossági)

Kamerás cső- és csatornavizsgálat

Csatornatisztítás és vízszivattyúzás

Vízvezetés szerelés, csatornázás

Csőbélelés

Csőfagyasztás